2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Októberben első alkalommal rendezik meg a Budapest Climate Summitot

2020. október 9-én egy egyedülálló és exkluzív konferencia keretében Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői, magas rangú kormányzati és európai uniós tisztviselők, pénzügyi és tanácsadó vállalatok topmenedzserei, innovatív technológiai megoldások fejlesztői, valamint a terület elismert kutatói vitatják meg a fenntartható fejlődés hazai és nemzetközi vonatkozásait a 2050-es klímacélok tükrében.

A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen. A klímaváltozás elleni küzdelem egyre sürgetőbb, hosszú távú feladat, amely a jelenlegi helyzetben sem torpanhat meg. Ezt szerencsére a legnagyobb cégek, intézmények és politikai döntéshozók is így látják.
A klímaváltozás a gazdaság összes szektorában, a társadalom minden szintjén érezteti hatását – szögezi le a konferencia szervezőinek közleménye.

Éppen ezért a Budapest Climate Summit célja, hogy összekapcsolja az érintetteket – a politikai döntéshozókat, a vállalatok vezetőit, a szakmai szervezeteket és kutatóintézeteket – a klímaváltozás kihívásaival való közös szembenézés érdekében.

Az Európai Bizottság a zöldfordulat elkötelezett támogatója, ezt jelzi, hogy nagyszabású helyreállítási tervében a költségvetés 30%-át klímavédelemre fordítaná. A bizottság terveiről Frans Timmermans, európai zöld megállapodásért felelős ügyvezető alelnök fog előadást tartani a Budapest Climate Summiton.

Az uniós konszenzus tükrében a magyar kormány törvénybe iktatta, hogy az ország 2050-re klímasemlegessé válik. A konferencia során szó lesz arról is, hogy milyen rövid és hosszú távú intézkedésekkel biztosítja a kormány a gazdaság fenntartható pályára állítását. A konferencia nyitóbeszédét Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mondja, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.

Fotó: budapestclimatesummit.com

A Budapest Climate Summit előadói között szerepelnek többek között olyan nagyvállalatok vezetői, mint az E.ON, a TESCO, az MVM, a Shell vagy a BMW, amelyek bemutatják hogyan alkalmazkodnak a gyorsan változó körülményekhez, a koronavírus okozta gazdasági nehézségek és az egyre sürgetőbb fenntarthatósági követelmények kettős súlya alatt.

A konferencia során szó lesz még többek között a fenntartható városi közösségek kialakításáról, illetve a pénzügyi rendszer zöldítésének lehetőségeiről is. A teljes előadói listát a konferencia honlapján lehet megtekinteni. A konferencia során a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a vendégek biztonságára és az ehhez
szükséges körülmények megteremtésére, így a konferencia közönségének létszámát száz főre limitálták. A konferenciára online jegyek is kaphatók.

Neked ajánljuk
Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt Újrahasznosított plasztikkal zöldülhet tovább a Lego Visszafordíthatatlan következményekkel fenyeget a klímavédelem kudarca
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam