2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetvédelmi munkacsoport segíti a jövőben Debrecen fenntartható fejlődését

A természetvédelmi szakemberek, valamint a zöld jövő iránt elhivatott debreceniek a város környezetpolitikai törekvéseinek megvalósításában vállalnak szerepet. A 18 tagú szakértői testület a szemléletformálásra is hangsúlyt helyez majd.

Aradi Csaba környezet- és természetvédelmet, valamint ökológiát tanított a Debreceni Egyetemen, majd a Környezetvédelmi Felügyelőség és a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója volt. A szakember szívesen csatlakozott a város környezetvédelmi munkacsoportjához – írta meg a Dehir.

Az ökológus mellett természetvédelmi, tudományos és kommunikációs szakemberek, civil szervezetek vezetői és a zöld jövő iránt elkötelezett lokálpatrióták is csatlakoztak a szakmai testülethez.

Ők abban vállaltak szerepet, hogy szakértelmükkel és a természet iránti elkötelezettségükkel segítik a város új környezetpolitikai stratégiájában meghirdetett programok megvalósulását.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezek az emberek elvállalták, hogy dolgozzanak a városért, részt vegyenek ebben a munkában, hiszen az a célunk, hogy jobb állapotban adjuk át unokáinknak, gyermekeinknek Debrecent, mint ahogyan mi kaptuk az elődeinktől” – hangsúlyozta Balázs Ákos alpolgármester.

Papp László polgármester elmondta: Debrecen új környezetpolitikája a város környezettudatos, fenntartható fejlődését szolgálja. A polgármester a programelemek között említette többek között, hogy napelemparkokat és zöld buszmegállókat alakítanak ki, valamint növelik a zöldfelületeket is.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos A dinók hosszú farka mégsem csak a fejük súlyát volt hivatott ellensúlyozni A világ legnagyobb élőnövény-gyűjteménye a londoni Kew Gardensben van
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam