2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kánikulából hóesésbe – rekordokat dönt az időjárás változékonysága Amerikában

Colorado számára nem ismeretlen a szélsőséges időjárás, de ami most köszöntött az államra, még ott is szokatlannak számít.

A klímaváltozással a szélsőséges időjárási események is gyakoribbá válnak. Többször tapasztaljuk, hogy két-három nap alatt – vagy akár még rövidebb átmenettel – a hőmérséklet akár 20 °C-ot is zuhan. Az Egyesült Államokban azonban most még drasztikusabb változáson ment át az időjárás – derül ki a Köpönyeg cikkéből.

Jelenleg az USA területén egy hőhullám fut végig, olyan maximumokat produkálva, amelyek sok helyen rekordokat döntögetnek. Colorado sem kivétel, itt is hőség tombol, illetve csak tombolt,

egy hirtelen lehűlés következtében kevesebb mint 36 óra alatt 35°C-os változást tapasztalhatnak az emberek a hőmérsékletben.

Ennek eredményeképpen a forró nyárból egy csapásra a télben találják magukat, méghozzá annyira, hogy jelentős mennyiségű hóval kellett számolniuk, nemcsak a hegyvidéki településeken, de Denverben is. Pedig még a szeptemberi havazáshoz szokott nagyvárosban is igen ritka, hogy az ősz első hónapjának legelején havazzon.

Forrás: Denver7 – The Denver Channel/youtube.com
Neked ajánljuk
Félévesre nyúlhatnak az északi félteke nyarai a század végére Dél-Koreát az elmúlt évtized legsúlyosabb porvihara sújtja Lebegő kertekkel a klímaváltozás ellen? Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam