2020. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezeti vészhelyzetet rendeltek el Brazília közép-nyugati részén

Mato Grosso do Sul államban az év eleje óta 1,4 millió hektárnyi zöldterület vált a lángok martalékává.

A rendeletet Reinaldo Azambuja kormányzó írta alá azt követően, hogy az állam székhelyére, Campo Grandébe érkezett vasárnap a szövetségi polgári védelem titkára, Lucas Alves.

Az állam 79 települését sújtja az ország középső részében kialakult súlyos szárazság, ilyen körülmények között a tűz gyorsan terjedhetett az ország középső részén lévő államokban, ahol negyvenhét éve nem tapasztaltak ilyen súlyos szárazságot.

Ezzel együtt Mato Grosso do Sul állam kormánya az állam nagyobb területein keletkezett tüzek kialakulásáért az embereket is hibáztatja.

A brazil környezetvédelem szolgálatai, valamint a hadsereg katonái hónapok óta vívnak heves küzdelmet a tüzek megfékezése érdekében. A meteorológiai előrejelzések szerint a héten sem lesz eső, a régió egyes helyein pedig rendkívül magas hőmérsékleteket mértek, ami tovább növeli az erdőtüzek kialakulásának veszélyét.

Drónnal készített felvétel az Amazonas-medencében fekvő Mato Grosso szövetségi államban pusztító erdőtűzről 2020. augusztus 15-én
Fotó: MTI/EPA/EFE/Rogerio Florentino
Neked ajánljuk
A brazil kormány mégsem hagy fel az Amazonas védelmével A klímaváltozás nyilvánvalóan táplálta az ausztrál bozóttüzeket Fiatal erdőkkel nem sokra megyünk Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam