2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook

Mivel számos kritika érte a valótlan hírek terjesztésében játszott szerepéért, a közösségi oldal klímatudományi információs központot hoz létre, hogy kiemelje a klímaváltozásról szóló, megbízható forrásokból származó ismereteket.

A Facebook közlése szerint a projekt a Covid–19 Információs Központ mintájára jött létre. Az elmúlt hónapban az amerikai elnökválasztással kapcsolatban valósítottak meg hasonló kezdeményezést.

A vállalat célja a központok létrehozásával, hogy a közvetlen veszélyt jelentő valótlan információk kezelésével foglalkozzanak, mint például a koronavírus hamis gyógymódjairól szóló híresztelésekkel vagy az erőszakra ösztönző gyűlöletbeszéddel.

A Climate Science Information Centert az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban indítják elsőként, majd más országokban is.

A központ olyan terület a Facebookon, amelyen a világ vezető klímaszervezeteitől származó tényszerű információk találhatók meg, és amely segít az embereknek, hogy a mindennapokban is valódi lépéseket tegyenek a klímaváltozás ellen. Felületén magas minőséget képviselő szerzőktől és más forrásokból származó, a klímaváltozással kapcsolatos írások is elérhetők lesznek – közölte a cég.

Nick Clegg, a Facebook globális irányelvekkel foglalkozó vezetője elmondta, hogy továbbra is kivételt élveznek a politikusok által posztolt valótlan állítások a klímaváltozás témájában, holott ezek gyakran a platform legnépszerűbb tartalmai.

Neked ajánljuk
Rekordokat döntöget az Ausztrália északi tájaira beköszöntött hőhullám A válságkezelésre költött források feléből megállítható lenne a klímaváltozás Egész éves kullancsszezont hozhat a klímaváltozás Fontos kérdések dőlnek el a közeljövő uniós mezőgazdaságára nézve A jövő útja napelemmel van kirakva
Tovább a forrásra: demokrata.hu
Vissza
Hírfolyam