2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Első ütemben 13 milliárdot biztosít a kormány az illegális hulladék felszámolására

Az illegálisan elhelyezett hulladék felszámolására indított „Tisztítsuk meg az Országot!” elnevezésű program első ütemére 13 milliárd forintot biztosít a kormány – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára szerdán Esztergomban.

Boros Anita a város egyik külterületi, nagy kiterjedésű, illegális hulladéklerakójánál tartott sajtótájékoztatón kiemelte, ebből az összegből elsőként a legszennyezettebb területeket hozzák rendbe.

Szeptember végén zárul az országos program próbája, amelyben több településtípuson, illetve jellemző lerakóhelyeken vizsgálták a szemét összetételét.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a 25 és 40 ezer közötti lakosságszámú, megyei jogú városi ranggal nem rendelkező települések közül a napokban megjelent kormányhatározat Esztergomot jelölte ki a mintaprogram megvalósítására.

A városban december végéig 10 helyszínről 450 tonna illegális hulladékot szállítanak el. Ehhez a kormány 15 millió forintot biztosít, az önkormányzat pedig visszatérően ellenőrzi a megtisztított területeket – ismertette a polgármester.

Neked ajánljuk
A maszkviselés felelős magatartás – de a védőeszköz szétdobálása nagyon nem az A maszkviselés felelős magatartás – de a védőeszköz szétdobálása nagyon nem az Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyaghulladékot egy belga természetvédelmi területről Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam