2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megosztottság és a zűrzavar ellehetetleníti a válságok kezelését

António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön a világszervezet Biztonsági Tanácsában azt mondta, hogy a legrosszabbtól tart, ha a világ ugyanazzal a megosztottsággal és zűrzavarral kezeli a klímaváltozás elleni harcot, mint a koronavírus-járványt.

Guterres úgy vélte, hogy a járvány kicsúszott az ellenőrzés alól világszerte harmincmillió igazolt fertőzöttel és egymillióhoz közelítő halálozással.

Az ENSZ-főtitkár a globális felkészülés, együttműködés, egység és szolidaritás hiányát okolta mindezért.

„A pandémia nyilvánvaló tesztje a nemzetközi együttműködésnek, amin gyakorlatilag megbuktunk” – hangoztatta.

Az ENSZ-főtitkár kijelentését követően éles pengeváltásra került sor Washington, Moszkva és Peking között a testületben. Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kínai külügyminiszter burkoltan az Egyesült Államokat bírálta a járványt követő globális kormányzásnak szentelt virtuális ülésen, amire Kelly Craft amerikai ENSZ-nagykövet azzal válaszolt, hogy „szégyen rátok”.

A videó teljes képernyős módban tekinthető meg! Forrás: SBS News/youtube.com
Szinte teljesen néptelen egy utca Madrid Usera kerületében 2020. szeptember 22-én, miután az előző nap a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be
Fotó: MTI/EPA/EFE/Ballesteros
Neked ajánljuk
Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét Törvény kötelezheti klímavédelemre a svájci cégeket Nyereményjátékkal biztat újrahasznosításra a Coca-Cola Megkezdődött a francia kormány elleni klímaper
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam