2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megosztottság és a zűrzavar ellehetetleníti a válságok kezelését

António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön a világszervezet Biztonsági Tanácsában azt mondta, hogy a legrosszabbtól tart, ha a világ ugyanazzal a megosztottsággal és zűrzavarral kezeli a klímaváltozás elleni harcot, mint a koronavírus-járványt.

Guterres úgy vélte, hogy a járvány kicsúszott az ellenőrzés alól világszerte harmincmillió igazolt fertőzöttel és egymillióhoz közelítő halálozással.

Az ENSZ-főtitkár a globális felkészülés, együttműködés, egység és szolidaritás hiányát okolta mindezért.

„A pandémia nyilvánvaló tesztje a nemzetközi együttműködésnek, amin gyakorlatilag megbuktunk” – hangoztatta.

Az ENSZ-főtitkár kijelentését követően éles pengeváltásra került sor Washington, Moszkva és Peking között a testületben. Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kínai külügyminiszter burkoltan az Egyesült Államokat bírálta a járványt követő globális kormányzásnak szentelt virtuális ülésen, amire Kelly Craft amerikai ENSZ-nagykövet azzal válaszolt, hogy „szégyen rátok”.

A videó teljes képernyős módban tekinthető meg! Forrás: SBS News/youtube.com
Szinte teljesen néptelen egy utca Madrid Usera kerületében 2020. szeptember 22-én, miután az előző nap a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be
Fotó: MTI/EPA/EFE/Ballesteros
Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam