2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

E-kerékpáros túrákat kínál a Duna–Dráva Nemzeti Park

E-kerékpáros túrákra épülő programcsomagot állított össze a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) a kormányzat által biztosított forrás felhasználásával beszerzett elektromos biciklikre építve – közölte az intézmény az MTI-vel.

Mint arra a DDNPI közleményében emlékeztettek, a nemzeti parkok számára az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ idén indította az E-kerékpár programot, melynek keretében elektromos rásegítésű kerékpárokat biztosított a parkok számára.

A 150 millió forintos támogatással megvalósuló, nemzeti parkonként tizenöt kerékpárt biztosító program célja, hogy bővítse a nemzeti parkok aktív turisztikai kínálatát, így a látogatók teljesen új, kényelmes és természetbarát módon ismerhetik meg Magyarország természeti értékeit.

Az október 3-ára meghirdetett Mecseki „cseppkörút” e-bike-túrát a nemzeti park a Nyugati-Mecsek látványosságai köré szervezte. Nem maradhatnak ki belőle az orfűi malmok, a Vízfő tanösvény, az Abaligeti-barlang, a kővágószőlősi és a cserkúti Árpád-kori templom, és a Mecsek csodálatos erdei sem. Gyönyörű utakon, A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag erdeiben, hegyen-völgyön keresztül tekerhetnek a résztvevők – ami az e-bike-okkal nem igényel nagy erőfeszítést sem.

További információ: ddnp.hu

Neked ajánljuk
Megújult a népszerű mecseki kulcsosház Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás? Az ólmozott benzin hagyatéka: még mindig ott az erősen mérgező fém a levegőben Újrahasznosított plasztikkal zöldülhet tovább a Lego
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam