2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás teljesen felforgatja az orosz időjárást

Oroszországban tovább tart a tavaly télen kezdődött rendkívüli időjárás, amit a szakértők egyértelműen a klímaváltozásra vezetnek vissza.

Oroszország az elmúlt 130 év legmelegebb szeptemberén van túl – írja a Moscow Times alapján a Napi.hu.

Szinte minden földrajzi térségben több Celsius-fokkal magasabb átlaghőmérsékletet mértek, mint korábban. Kivételt Oroszország délkeleti régiója jelent.

A legnagyobb eltérést Eurázsia északi részén tapasztalták a meteorológusok

– derült ki Marina Makarova szavaiból, aki az orosz Hidrometeorológiai Központ vezető elemzője. Ebben a térségben 5-6 Celsius-fokkal volt melegebb a megszokottnál. Az Északi-sarkkörön túli területeken kétezer kilométer hosszan négy fokkal volt az átlag felett a hőmérséklet.

Az új hőmérsékleti rekordok gyakorlatilag naponta dőltek meg az előző hónapban, ennek eredményeként az ország északi és nyugati részén átlag 2-3 fokos átlagos pluszt regisztráltak.

Neked ajánljuk
Több mint egy fokkal melegebb volt az idei nyár hazánkban az átlagosnál A feljegyzések kezdete óta nem volt ilyen enyhe a tél Új-Zélandon Áradások és földcsuszamlások Mexikóban A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam