2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás teljesen felforgatja az orosz időjárást

Oroszországban tovább tart a tavaly télen kezdődött rendkívüli időjárás, amit a szakértők egyértelműen a klímaváltozásra vezetnek vissza.

Oroszország az elmúlt 130 év legmelegebb szeptemberén van túl – írja a Moscow Times alapján a Napi.hu.

Szinte minden földrajzi térségben több Celsius-fokkal magasabb átlaghőmérsékletet mértek, mint korábban. Kivételt Oroszország délkeleti régiója jelent.

A legnagyobb eltérést Eurázsia északi részén tapasztalták a meteorológusok

– derült ki Marina Makarova szavaiból, aki az orosz Hidrometeorológiai Központ vezető elemzője. Ebben a térségben 5-6 Celsius-fokkal volt melegebb a megszokottnál. Az Északi-sarkkörön túli területeken kétezer kilométer hosszan négy fokkal volt az átlag felett a hőmérséklet.

Az új hőmérsékleti rekordok gyakorlatilag naponta dőltek meg az előző hónapban, ennek eredményeként az ország északi és nyugati részén átlag 2-3 fokos átlagos pluszt regisztráltak.

Neked ajánljuk
A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert Rendkívüli hideget mértek Spanyolországban Árvíz Szerbiában Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam