2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás teljesen felforgatja az orosz időjárást

Oroszországban tovább tart a tavaly télen kezdődött rendkívüli időjárás, amit a szakértők egyértelműen a klímaváltozásra vezetnek vissza.

Oroszország az elmúlt 130 év legmelegebb szeptemberén van túl – írja a Moscow Times alapján a Napi.hu.

Szinte minden földrajzi térségben több Celsius-fokkal magasabb átlaghőmérsékletet mértek, mint korábban. Kivételt Oroszország délkeleti régiója jelent.

A legnagyobb eltérést Eurázsia északi részén tapasztalták a meteorológusok

– derült ki Marina Makarova szavaiból, aki az orosz Hidrometeorológiai Központ vezető elemzője. Ebben a térségben 5-6 Celsius-fokkal volt melegebb a megszokottnál. Az Északi-sarkkörön túli területeken kétezer kilométer hosszan négy fokkal volt az átlag felett a hőmérséklet.

Az új hőmérsékleti rekordok gyakorlatilag naponta dőltek meg az előző hónapban, ennek eredményeként az ország északi és nyugati részén átlag 2-3 fokos átlagos pluszt regisztráltak.

Neked ajánljuk
Hűsítő szigetekkel készül a kánikulára a főváros Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika Kék Bolygó Podcast: Be kéne csukni a hűtőajtót! Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam