2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás kapcsán az egyik kulcsszó az alkalmazkodás

A klímakutatók szerint a jövőről gondolkodva elkerülhetetlen, hogy azokról a társadalmi átalakulásokról beszéljünk, amelyeket a gyakoribbá váló hőhullámok hoznak magukkal.

Jana Silmann, az oslói Klímakutató Központ kutatási igazgatója az Euronewsnak nyilatkozva hangsúlyozta: „Látjuk, hogy a hőhullámok minden térségben gyakoribbak lesznek, és erősödni fognak. Tapasztaltunk már néhány igazán erős hőhullámot, főként Európában.”

Ezek a forró nyarak nem csak az egészségünket érintik, hanem a mezőgazdaságot és az energiaszektort is – minden nyáron –, ami nagy fenyegetést jelent a társadalomnak.

Ezért fontos, hogy a tudósok megértsék, mik a hatásai a magasabb hőmérsékletnek, a nyári hőhullámoknak, a magasabb ózonszennyezésnek, hogyan hatnak ezek a tényezők egymásra, illetve a mi egészségünkre.

Forrás: euronews (magyarul)/youtube.com
Neked ajánljuk
Biztonságpolitikai kockázatokat okoz a klímaváltozás A nagyvárosok különösen jól teljesítenek a klímavédelem és az alkalmazkodás terén Egyre több cég ismeri fel a klímában rejlő kockázatokat, de még nem kalkulálják ezeket a szükséges alapossággal Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam