2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás kapcsán az egyik kulcsszó az alkalmazkodás

A klímakutatók szerint a jövőről gondolkodva elkerülhetetlen, hogy azokról a társadalmi átalakulásokról beszéljünk, amelyeket a gyakoribbá váló hőhullámok hoznak magukkal.

Jana Silmann, az oslói Klímakutató Központ kutatási igazgatója az Euronewsnak nyilatkozva hangsúlyozta: „Látjuk, hogy a hőhullámok minden térségben gyakoribbak lesznek, és erősödni fognak. Tapasztaltunk már néhány igazán erős hőhullámot, főként Európában.”

Ezek a forró nyarak nem csak az egészségünket érintik, hanem a mezőgazdaságot és az energiaszektort is – minden nyáron –, ami nagy fenyegetést jelent a társadalomnak.

Ezért fontos, hogy a tudósok megértsék, mik a hatásai a magasabb hőmérsékletnek, a nyári hőhullámoknak, a magasabb ózonszennyezésnek, hogyan hatnak ezek a tényezők egymásra, illetve a mi egészségünkre.

Forrás: euronews (magyarul)/youtube.com
Neked ajánljuk
A klíma erőteljes átalakulásával több ősemberfaj nem tudott megbirkózni Az Európai Bizottság 280 millió euró uniós finanszírozást hagyott jóvá környezetvédelmi kezdeményezésekre Ezeket a környezetvédelmi szervezeteket segíti az Amazon vezérigazgatója Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam