2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elismerésben részesült a Nébih erdővédelmi programja

Az Európai Unió LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai uniós díjában részesült mások mellett a magyar erdőtűz-megelőzési kezdeményezés – közölte az Európai Bizottság szerdán.

A magyar FIRELIFE program egy edukációs és erdőtűz-megelőzési projekt, a csapat tagjai pedagógusok, szociális munkások, mezőgazdasági termelők és erdőtüzek megelőzésével foglalkozó szakértők. A program ellenőrzőlistája más országok számára is eszközül szolgálhat saját tűzvédelmi rendszereik és eszközeik kidolgozásához – közölték a díjátadón.

A program olyannyira hatékony, hogy létrejötte óta az erdőtüzek száma közel harmadával, a károsodott területek mérete közel 90 százalékkal csökkent.

A magyar éghajlatvédelmi kezdeményezés mellett idén egy szlovén természetvédelmi és egy portugál környezetvédelmi projekt részesült az elismerésben. A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel az unió különdíjat is kiosztott, melyet egy, a koronavírus-válsághoz történő alkalmazkodást segítő olasz projekt nyert el.

Az indoklás szerint a nyertes kezdeményezések azért érdemelték ki az elismerést, mert „rendkívüli mértékben előmozdítják” a környezeti, gazdasági és társadalmi fejlődést.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás a téli sportokat is veszélyesebbé teszi Az uniós klímavédelem sikere az egyes országokban dől el ITM: magyar cégek segíthetik a nyugat-balkáni régió klímavédelmi törekvéseit Sok ezer faj van veszélyben az egyre gyakoribb és pusztítóbb tüzek miatt ITM: megújulhat a hazai hulladékgazdálkodási ágazat
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam