2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beköszöntött a fűtési szezon, romlik a levegő minősége

Az elmúlt napokban tíz, mérőállomással megfigyelt településen voltak az átlagosnál rosszabbak az értékek Magyarországon – mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Visszatérő jelenség, hogy a fűtési szezonban általában romlik a levegőminőség – hangzott el a műsorban. Szigeti Tamás hangsúlyozta:

a levegő minőségének alakulásában a földrajzi elhelyezkedésnek és az időjárásnak is nagyon fontos szerepe van.

A szakember szerint fontos felhívni a figyelmet arra, hogy azokban a térségekben, ahol rosszabb a levegőminőség, általában magasabb a krónikus légúti megbetegedésekben szenvedők aránya, így a megfertőzöttek aránya is nagyobb lehet.

Ugyanakkor a hírekkel ellentétben nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a levegőminőség idei fűtési szezonban tapasztalt romlása növelheti a koronavírus okozta megbetegedések számát. A környezet és az emberi egészség szempontjából is megfelelő fűtési módokról és fontos szabályokról a www.futsokosankampany.hu oldalon tájékozódhatunk.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam