2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beköszöntött a fűtési szezon, romlik a levegő minősége

Az elmúlt napokban tíz, mérőállomással megfigyelt településen voltak az átlagosnál rosszabbak az értékek Magyarországon – mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Visszatérő jelenség, hogy a fűtési szezonban általában romlik a levegőminőség – hangzott el a műsorban. Szigeti Tamás hangsúlyozta:

a levegő minőségének alakulásában a földrajzi elhelyezkedésnek és az időjárásnak is nagyon fontos szerepe van.

A szakember szerint fontos felhívni a figyelmet arra, hogy azokban a térségekben, ahol rosszabb a levegőminőség, általában magasabb a krónikus légúti megbetegedésekben szenvedők aránya, így a megfertőzöttek aránya is nagyobb lehet.

Ugyanakkor a hírekkel ellentétben nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a levegőminőség idei fűtési szezonban tapasztalt romlása növelheti a koronavírus okozta megbetegedések számát. A környezet és az emberi egészség szempontjából is megfelelő fűtési módokról és fontos szabályokról a www.futsokosankampany.hu oldalon tájékozódhatunk.

Neked ajánljuk
Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást Steiner Attila: Magyarország jó úton halad a klímasemlegesség felé A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam