2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra felcsaptak a lángok Kaliforniában

A bozóttüzek vasárnap este lángoltak fel ismét, a tüzet a szárazság és az erős széllökések táplálják.

A kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hatóság közlése szerint óránként 120-130 kilométeres szél „segíti” a tűz terjedését, a tűzoltóknak ezért le kellett állniuk a helikopterről történő oltással – számolt be a Népszava.

Hétfőn két helyen is újabb bozóttüzek keletkeztek, és csaknem háromezer hektárnyi terület vált a tűz martalékává. Los Angeles környékén a kanyonokban és délebbre, Santa Ana mellett képtelenek megfékezni a tüzet, amely egyelőre a lakott területeket nem érte el.

A Los Angeles melletti Irvine városában és környékén azonban elővigyázatosságból több mint kilencvenezer embert költöztettek el a tűzvész miatt.

Tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a kaliforniai Yorba Linda közelében pusztító erdőtűz helyszínén 
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Lángokban áll Yorba Linda környéke is, az erős széllökések miatt a helyi hatóságok attól tartanak, hogy ismét bozóttüzek veszik körül az északabbra fekvő San Franciscót is. San Franciscótól északra hurrikán erejű széllökésekről számoltak be a meteorológusok. 

Forrás: Guardian News/youtube.com
Neked ajánljuk
Az emberiség felelőtlensége katasztrófák láncolatát hozhatja létre Biztonságpolitikai kockázatokat okoz a klímaváltozás A biztosítókat is fájdalmasan érinti az Ida hurrikán Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam