2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sportszövetségek és sportszervezetek csatlakozását is kérik az Európai hulladékcsökkentési héthez

A szemléletformálásban kiemelkedő szerepe van a sport közösségteremtő és -erősítő szerepének is – hangsúlyozta Boros Anita államtitkár. Ezért a sportszövetségeket, a sportszervezeteket és a sportolókat is arra buzdítják, hogy minél többen csatlakozzanak az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatához.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára elmondta: mint minden mást, a zöldgondolkodást is közösségben, összefogással lehet hatékonyan megvalósítani, ezért arra kérik a sportszövetségeket, sportszervezetek és sportolókat, gondolják át, hogy november 13-ig milyen projekttel, akcióval, eseménnyel vagy rendezvénnyel tudnak csatlakozni a magyarországi hulladékcsökkenési programokhoz.

A fenntarthatóság érdekében a tiszta, egészséges környezet megvalósításáért az emberiség már évtizedek óta versenyt fut az idővel. Ez más típusú verseny, mint a sportban, de a sporthoz hasonlóan a hulladékgazdálkodásban is eredményeket szeretnének elérni.

– fogalmazott Boros Anita. Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára közölte, hogy a kezdeményezésről tájékoztatták a köztestületeiket, háttérintézményeiket, a sportszövetségeket és a sportolókat is.

Az idén 12. alkalommal rendezi meg az Európai Bizottság szakmai szervezete az Európai Hulladékcsökkentési Hetet november 21-29. között. A kampánysorozathoz bárki csatlakozhat olyan akcióval, projekttel, programmal, amellyel a hulladék csökkentésére, a környezettudatosabb életmódra, a különböző dolgok újrahasználatára, újrahasznosítására hívja fel a figyelmet.

Neked ajánljuk
Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak A virtuális valuta rengeteg kézzelfogható hulladékot termel Ezek a vállalatok nyerték idén a Fenntarthatóság Szimbóluma versenyt Idén már nem olvad tovább az északi-sarki jég
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam