2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Putyin: csökkenjen az 1990-es szint alá az üvegházhatású gázok kibocsátása Oroszországban

Oroszországban 2030-ra az 1990-es szint 70 százalékára kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását – rendelte el csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A rendelet indoklásképpen egyebek között arra hivatkozott, hogy Oroszországban gyorsabb a felmelegedés üteme, mint máshol, és a tudósokat különösképpen aggasztja a szibériai tartósan fagyott talaj kiengedésekor felszabaduló hatalmas mennyiségű, a klímának kárt okozó metán.

Putyin emellett arra utasította az orosz kormányt, hogy dolgozzon ki egy 2050-ig érvényes stratégiát Oroszország klímasemleges társadalmi és gazdasági fejlődésére.

A dokumentumot egy nappal azután tették közzé, hogy az Egyesült Államok hivatalosan kilépett a 2015-ös párizsi klímaegyezményből.

Neked ajánljuk
Újabb tanulmány mutat rá a katasztrófák és a klímaváltozás kapcsolatára Nagyon forró október van mögöttünk A vándorló fajok „gyorsan élnek és fiatalon halnak” Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam