2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Putyin: csökkenjen az 1990-es szint alá az üvegházhatású gázok kibocsátása Oroszországban

Oroszországban 2030-ra az 1990-es szint 70 százalékára kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását – rendelte el csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A rendelet indoklásképpen egyebek között arra hivatkozott, hogy Oroszországban gyorsabb a felmelegedés üteme, mint máshol, és a tudósokat különösképpen aggasztja a szibériai tartósan fagyott talaj kiengedésekor felszabaduló hatalmas mennyiségű, a klímának kárt okozó metán.

Putyin emellett arra utasította az orosz kormányt, hogy dolgozzon ki egy 2050-ig érvényes stratégiát Oroszország klímasemleges társadalmi és gazdasági fejlődésére.

A dokumentumot egy nappal azután tették közzé, hogy az Egyesült Államok hivatalosan kilépett a 2015-ös párizsi klímaegyezményből.

Neked ajánljuk
Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A tengerkutatás korai úttörői segítenek feltérképezni a klímaváltozás következményeit Az UNESCO sürgeti, hogy a klímaváltozás is kerüljön be a tananyagba Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam