2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elindul az EU klímabankprojektje

Az Európai Unió kormányai megszavazták az Európai Beruházási Bank (EIB) számára az ezermilliárd eurós zöld hitelkeretet – írja a Reuters.

Az EIB klímabankjának ötlete már tavaly év vége óta az asztalon volt, az EU ugyanis szeretett volna vezető szerepet betölteni a világon a klímaváltozás elleni harcban. A most elfogadott ezermilliárd eurós zöld hitelkeretet 2030-ig költené el az EIB a klímára, biodiverzitásra és fenntarthatóságra fókuszáló projektekre.

Az intézmény hangsúlyozta, hogy a finanszírozási projektek most év végétől összhangban lesznek a párizsi klímaegyezménnyel.

A környezetvédő egyesületek szerint jó az irány, de még mindig számos, a környezetnek ártó projektet finanszíroz az EIB.

Neked ajánljuk
Az Európai Bizottság 280 millió euró uniós finanszírozást hagyott jóvá környezetvédelmi kezdeményezésekre A bíróság döntése értelmében Olaszország megsértette a környezeti levegő minőségére vonatkozó uniós jogot A zöldmegállapodás csak a kibocsátás kiszervezése Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam