2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Határozott klímavédelmi lépéseket sürget a dalai láma

A 14. dalai láma a Guardian és a Channel 4 News közös interjújában sürgős cselekvésre szólította fel a világ vezetőit, figyelmeztetve, hogy az ökológiai pusztítás milliárdok életére lehet hatással, és lerombolhatja a bolygót.

A buddhista spirituális vezető szerint a globális felmelegedés olyan méreteket ölthet, hogy a folyók ki fognak száradni, és szülőhazája, Tibet Afganisztánra fog hasonlítani, illetve emberek milliárdjai válnak majd függővé a csapadéktól – idézte az Azonnali.hu.

A dalai láma hangsúlyozta: „ha Buddha visszatérne a világunkba, zöld lenne.”
 

„Remélem, hogy azok a nagy nemzetek, amelyek rengeteg pénzt költöttek fegyverekre és háborúra, az erőforrásaikat az éghajlat megőrzésére fordítják” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy azt várja a világ vezetőitől, hogy a párizsi klímaegyezménynek megfelelően fognak cselekedni.

A láma támogatja a tömeges faültetést és a húsfogyasztás drámai csökkentését világszerte, bár hozzátette, hogy ő ugyan 1965-ben úgy döntött, hogy vegetáriánus lesz, egészségügyi problémái miatt orvosai azt javasolták neki, hogy mégis egyen egy kevés húst.

A kiállás apropóját az ENSZ 26. klímaváltozási konferenciája adta, pontosabban annak elhalasztása, ugyanis az idén novemberre tervezett találkozót a koronavírus-járvány miatt 2021-ben rendezik csak meg.

Neked ajánljuk
Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő A „veszélyben lévő” világörökségi helyszínek közé kerülhet az ausztrál Nagy-korallzátony
Tovább a forrásra: azonnali.hu
Vissza
Hírfolyam