2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapest több területén jelentősen romlott a levegőminőség

Az Erzsébet téren és a Teleki téren már szombaton is a WHO-ajánlás fölötti értéket mértek, később már öt mérőállomásról is lesújtó adatok érkeztek.

Kedden a 24 órára számított átlagos koncentráció több mintavételi ponton is a WHO-ajánlás (25 µg/m3) fölötti értéket mutatott – ismertette a hvg.hu.

A nyolcadik kerületi Teleki téren és az ötödik kerületi Erzsébet téren a legrosszabb a helyzet, de a X., XIII., XV. kerületben is a határérték felett van az aeroszolszennyezettség.

Péntektől az erős hidegfront hatására jelentős javulás várható, kitisztul a levegő. A főváros a honlapján hangsúlyozza, hogy a jelenlegi budapesti levegőminőségi helyzet még nem jelenti a korábban megszokott, jogszabályok szerinti szmoghelyzetet.

Neked ajánljuk
Okosbuszmegállók tehetik tisztábbá a jövő városainak levegőjét Több mint 100 éves melegrekord dőlt meg Moszkvában Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam