2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapest több területén jelentősen romlott a levegőminőség

Az Erzsébet téren és a Teleki téren már szombaton is a WHO-ajánlás fölötti értéket mértek, később már öt mérőállomásról is lesújtó adatok érkeztek.

Kedden a 24 órára számított átlagos koncentráció több mintavételi ponton is a WHO-ajánlás (25 µg/m3) fölötti értéket mutatott – ismertette a hvg.hu.

A nyolcadik kerületi Teleki téren és az ötödik kerületi Erzsébet téren a legrosszabb a helyzet, de a X., XIII., XV. kerületben is a határérték felett van az aeroszolszennyezettség.

Péntektől az erős hidegfront hatására jelentős javulás várható, kitisztul a levegő. A főváros a honlapján hangsúlyozza, hogy a jelenlegi budapesti levegőminőségi helyzet még nem jelenti a korábban megszokott, jogszabályok szerinti szmoghelyzetet.

Neked ajánljuk
Jelentősen csökkent a kibocsátott ózonkárosító vegyi anyagok mennyisége Nem csak a klímaváltozás hozhat extrém időjárást A közlekedés okozta légszennyezést felfogó szupernövényeket azonosítottak Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam