2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld szemlélettel alakítják át a karácsonyi díszkivilágítást Budapesten

Új, környezetbarát díszekkel fényesítik Budapest köztereit advent első vasárnapjától. A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. közleményében hangsúlyozta, az energiahatékonyság mellett fontos szempont lesz a fák megóvása is.

A társaság közleménye szerint az idei díszítés látványa eltér a korábban megszokottól, mert a környezetvédelmi szempontokat helyezik előtérbe.

A díszítés nagyrészt újrahasznosítható fapellet, valamint alumínium felhasználásával készült, a karácsonyi díszek most első alkalommal készülnek lebomló és újrahasznosítható anyagokból Budapesten.

A vállalat kitért arra is, hogy a korábbi években az Andrássy úton és a Városháza parkban fákra tekert fényfüzéreket használtak a karácsonyi hangulat megteremtésére, a fényfüzérek fel- és letekerése azonban sérüléseket okozott az amúgy sem túl egészséges fákon, ami rövidítette azok élettartamát.

Ezzel szemben idén az Andrássy út Deák tértől Oktogonig tartó szakaszán 26 fapár között átfeszített 182 darab teljesen organikus anyagokat tartalmazó dísz található majd, emellett a Városháza parkban gömbdíszekkel, piros szívekkel és arany harangokkal díszítenek 20 fát. A két helyszínen az összes dísz beépített teljesítménye 40 százalékkal lesz kevesebb a korábbi években felhasználtnál – közölték.

A 2019-es adventi díszvilágítás az Andrássy úton  Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Budapest több területén jelentősen romlott a levegőminőség A klímaváltozás a téli sportokat is veszélyesebbé teszi A fémbányászat lehet az energiaátmenet nyertese Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam