2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld szemlélettel alakítják át a karácsonyi díszkivilágítást Budapesten

Új, környezetbarát díszekkel fényesítik Budapest köztereit advent első vasárnapjától. A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. közleményében hangsúlyozta, az energiahatékonyság mellett fontos szempont lesz a fák megóvása is.

A társaság közleménye szerint az idei díszítés látványa eltér a korábban megszokottól, mert a környezetvédelmi szempontokat helyezik előtérbe.

A díszítés nagyrészt újrahasznosítható fapellet, valamint alumínium felhasználásával készült, a karácsonyi díszek most első alkalommal készülnek lebomló és újrahasznosítható anyagokból Budapesten.

A vállalat kitért arra is, hogy a korábbi években az Andrássy úton és a Városháza parkban fákra tekert fényfüzéreket használtak a karácsonyi hangulat megteremtésére, a fényfüzérek fel- és letekerése azonban sérüléseket okozott az amúgy sem túl egészséges fákon, ami rövidítette azok élettartamát.

Ezzel szemben idén az Andrássy út Deák tértől Oktogonig tartó szakaszán 26 fapár között átfeszített 182 darab teljesen organikus anyagokat tartalmazó dísz található majd, emellett a Városháza parkban gömbdíszekkel, piros szívekkel és arany harangokkal díszítenek 20 fát. A két helyszínen az összes dísz beépített teljesítménye 40 százalékkal lesz kevesebb a korábbi években felhasználtnál – közölték.

A 2019-es adventi díszvilágítás az Andrássy úton  Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Három magyar település is részt vesz az épületfelújítások hatásainak vizsgálatában Ürge-Vorsatz Diána szerint a Covid miatti leállás nem javított a klíma állapotán Az SZTE kutatói előrelépést tettek a megújuló energia tárolásának területén Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam