2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaszorongás a gyerekvállalási hajlandóságot is befolyásolja

A klímakrízis miatt aggódó emberek egyre kevésbé vállalnak gyerekeket – erre jutott az eddigi első, a kérdést tudományos igénnyel vizsgáló kutatás.

Voltak, akik azért is aggódtak, hogy gyermekeik karbonlábnyoma csak tovább rontja az amúgy sem túl rózsás helyzetet, de viszonylag kevesen – ismertette a szingapúri Yale-NUS College kutatását a Guardian alapján a hvg.hu.

Sokkal többen voltak a megkérdezettek között azok, akik attól tartottak, hogy szenvedésre kárhoztatják az újonnan születetteket.

Azok, akik a jövőről alkotott elképzeléseiket is megosztották a tudósokkal, 92,3 százalékban pesszimisták voltak, 5,6 százaléknyian semlegesek, és csak 0,6 százalék volt derűlátó.

Neked ajánljuk
A szokásosnál jóval melegebb volt a tavalyi év Magyarországon A modern ember a történelemben elsőként jelent magára is fenyegetést A Greenpeace elvesztette a norvég kormány elleni pert a sarkvidéki olajfeltárások ügyében Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam