2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Visszatérhet az USA a párizsi klímaegyezménybe

Joe Biden, az Egyesült Államok megválasztott elnöke bejelentette, hogy országa heteken belül újra csatlakozik a párizsi klímaegyezményhez.

Donald Trump, az Egyesült Államok akkor frissen megválasztott elnöke már 2016-ban bejelentette, hogy az egy évvel korábban megkötött párizsi klímaegyezményből kivezeti az országot – emlékeztet az Euronews.

A folyamatot végül 2017 júliusában kezdte meg Trump, majd idén november 4-én véglegesedett az USA távozása. Épp egy nappal azután, hogy megtartották az új elnökválasztást, amelyet végül Joe Biden nyert meg. Az Egyesült Államok 39 nap múlva újra csatlakozik a megállapodáshoz – tweetelte épp a párizsi megállapodás ötödik évfordulójának napján a leendő elnök, aki szerint

az USA visszatérése mindenkit ösztönözni fog, hogy további és gyorsabb lépéseket tegyenek a klímaválság megoldására.

Az Egyesült Államok kibocsátása azzal együtt is csökkent az elmúlt években, hogy Trump kiléptette az országot az egyezményből. 

Neked ajánljuk
Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A tengerkutatás korai úttörői segítenek feltérképezni a klímaváltozás következményeit A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam