2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A NATO és az EU együttműködése az összehangolt klímavédelmet is szolgálhatja

Annak ellenére, hogy az Európai Bizottság és a NATO partnersége élő és szoros, együttműködésük további elmélyítésére kell törekedni, többek közt a kiberbiztonság, a klímaváltozás vagy az ellenálló képesség fokozását érintő stratégiák kialakítása által – jelentette ki Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság elnöke megbeszélést tartott Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával. Az ezt követő sajtótájékoztatón elmondták: szorosabbra szeretnék fűzni a viszonyt az EU és a NATO közt – számolt be az MTI alapján az Index.

A klímaváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatban Ursula von der Leyen elmondta, hogy a globális felmelegedés az egyik legjelentősebb biztonsági kockázatot hordozza magában. Rámutatott, hogy

az elsivatagosodás, illetve a hozzá kapcsolódó, az ivó- és öntözővízhez való hozzáférés korlátozódása új konfliktusok kialakulásához vezethet.

Az Európai Bizottság elnöke beszélt továbbá arról is, hogy a lehetséges fenyegetések – köztük a járványok –, valamint a biztonságot veszélyeztető kihívások megelőzésében és megoldásában fontos szerepet játszhatnak a közös, kooperatív nemzetközi programok.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtótájékoztatót tart Brüsszelben
Fotó: MTI/EPA/EFE/Francisco Seco

Jens Stoltenberg főtitkár szerint a kiberbiztonság és az ellenálló képesség fokozása, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelem mellett a NATO és az EU szorosabban működhet együtt a transzatlanti partnerség újbóli fellendítése érdekében is.

Neked ajánljuk
A NATO működését is befolyásolja a klímaváltozás Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika Rovarlárvákból gyártott étel oldhatja meg az élelmezés gondját Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam