2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapesten tartják Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvényét jövőre

A budapesti Hungexpo területén jövő év november 29-étől kezdődően megrendezésre kerülő eseményen a nagyközönséget és a fiatalokat megszólító, fenntartható életmódról szóló rendezvényekre is sor kerül majd.

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, a Planet Budapest 2021 megszervezésével megbízott kormánybiztos szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy Magyarország három rendkívüli sikeres víz világtalálkozót szervezett már meg Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére.

Ezek az események sokszorosan megtérültek Magyarország számára, a bemutatkozó vízipari cégek rengeteg megrendelést kaptak a világ minden tájáról, a sikerekre építve döntött úgy a kormány, hogy

megszervezi jövőre a Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expót és világtalálkozót, amely megoldásokat ajánl majd a fenntarthatóság fejlődésének gondolatához.

A szakkiállításon bemutatják, hogy a magyar és közép-európai cégek milyen technológiákat ajánlanak a fenntartható fejlődés eléréséhez, a világtalálkozó pedig politikai döntéshozók, állam- és kormányfők, finanszírozási intézmények, a tudományos világ és az üzleti élet találkozási pontja lesz – ismertette Joó István.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam