2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöldbefektetések nem csak a klímára nézve kedvezőek

Míg a New York-i fő tőzsdeindex csak 16 százalékot emelkedett egy év alatt, a zöldbefektetések árfolyamát mérő mutató 110 százalékot ugrott – derül ki az SPB Befektetési Zrt. elemzéséből.

Míg az ötszáz legnagyobb amerikai tőzsdei cég teljesítményét leképező S&P 500 index 16 százalékkal emelkedett az elmúlt egy év során, addig a zöldenergia előállításával, továbbá az ahhoz szükséges technológia fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalatok részvényeit tartalmazó S&P Global Clean Energy Index 110 százalékkal nőtt tavaly december eleje óta – idézi az SPB Befektetési Zrt. vezető privátbankárának elemzését a Napi.hu.

A zöldbefektetések piacának bővülése és ezen eszközök általános áremelkedése tovább folytatódhat 2021-ben is, hiszen a koronavírus-járványt követően a klímaváltozás elleni küzdelem lesz az egyik kiemelkedő globális gazdaságpolitikai irányzat

– olvasható az elemzésben. A zöldbefektetésekbe invesztálók számára a hozam mellett elsődleges szempont az is, hogy a pénzükkel segítsék a környezeti kockázatok csökkentését, hozzájáruljanak a fenntartható fejlődéshez, illetve a társadalmi célok eléréséhez. Az ilyen befektetésekkel ráadásul jelentős hozamokat is el lehet érni – hívja fel a figyelmet az SPB Befektetési Zrt.-től Rotyis József.

A fenntartható energiatermelés és az elektromos közlekedés területén működő vállalatok mellett ígéretes zöldbefektetési területnek számít az agrártechnológia, ahonnan többek között a növényi alapú proteint előállító cégek lehetnek érdekesek –  mutat rá Rotyis József. Az agrártechnológia mellett a szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégek között is találni vonzó célpontokat. 

Neked ajánljuk
A munkaidő csökkentése hozhat megoldást az előttünk álló kihívásokra? A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását Sok alap nem felel meg az unió új fenntartható befektetésekre vonatkozó szabályozásának Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam