2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez az év sok jót is hozott: ezeknek a környezetvédelmi híreknek örülhettünk 2020 tavaszán

A sokasodó klímavédelmi fogadalmak és fatelepítési mozgalmak mellett az év elején az óceáni hulladék feltérképezését és a citrusültetvényeket tizedelő betegség leküzdését segítő felfedezéseknek is örülhettünk.

A környezet megóvásának ügyét elősegítő eseményekből döntéshozók, ismert személyiségek, kutatók és eltökélt magánemberek is kivették a részüket.

  • Jeff Bezos, az Amazon alapítója 10 milliárd dollárt ajánlott fel a pusztító hatású klímaváltozás elleni küzdelem új útjainak feltárására.
  • Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumával együttműködő botanikusoknak sikerült bizonyítaniuk, hogy lehetséges kutyákat kiképezni a citrusféléket világszerte sújtó sárga sárkánykór felismerésére.
A rendhagyó természetes megoldás segíthet a fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában és a megfelelő védekezésben Fotó: shutterstock.com
  • Mexikóváros bejelentette a világ egyik legnagyobb városi parkjának megvalósítását. A súlyos levegőszennyezéssel küszködő város lakóinak életminőségén biztosan sokat javít majd az új, Manhattan méretét kétszeresen meghaladó kiterjedésű zöld terület.
  • Az MIT és a Sanghaji Egyetem kidolgozott egy berendezést, amely napenergia felhasználásával képes a tengervizet ihatóvá alakítani, ami fontos segítséget jelent a víz- és áramhiánnyal küzdő tengerparti közösségeknek.
  • Boyan Slat az óceánok után belevágott a folyók megtisztításába is.
Forrás: CNET/youtube.com
  • Wales bejelentett egy 5,9 millió dollár értékű programot egy nemzeti erdő létrehozására a természet és a biológiai sokféleség megóvása és a szén-dioxid megkötésének fokozása érdekében.
  • Kutatóknak sikerült kidolgozni egy eljárást az óceánok műanyagszennyezésének műholdakkal való feltérképezésére.
  • A koronavírus miatt parkolópályára kényszerült ausztrál búvároktatók korallok telepítésével járultak hozzá a Nagy-korallzátony helyreállításához.
Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: onetreeplanted.org
Vissza
Hírfolyam