2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Greenpeace ügyvezető igazgatója bizakodó a klímavédelem jövőjével kapcsolatban

„Ebben az évben kiderült, hogy korábban lehetetlennek gondolt dolgok mégis lehetségesek” – fogalmazott John Sauven a The Guardianen megjelent publicisztikájában.

Sauven ezt nem arra alapozva mondja, ami 2020-ban a környezetvédelem terén történt: ahogy a Mérce által szemlézett cikkben is felhívja rá a figyelmet, az idei év ilyen szempontból távolról sem volt megnyugtató.

2020 a hihetetlen pusztítást végző ausztrál erdőtüzekkel indult, mértek történelmi hőmérsékletet az Antarktiszon és az északi sarkkörön, miközben az emberiségnek a Földet pusztító folyamatok eredményeképp elszabadult koronavírussal is meggyűlt a baja. Ugyanakkor a cselekvésre való képességünkről és hajlandóságunkról is bizonyságot szerezhettünk. 

A járvány megfékezése érdekében a világ politikusai gyors és hatékony együttműködésre voltak képesek – mutatott rá Sauven.

2020 tehát bizonyította: a világ képes gyorsan és összehangoltan cselekedni, politikai döntéseket hozni egy katasztrófa megfékezése, következményei enyhítése érdekében.

Már csak ugyanezt a képességet kéne alkalmazni a klímaváltozás esetében is.
Ezt annál is inkább meg kell tennünk, mert „a klímaváltozásra nincs vakcina” – idézte Sauven ugyanazt a mondatot, amelyet a Fridays for Future és az Extinction Rebellion magyarországi szervezetei függesztettek ki óriásmolinón a Szabadság hídra még szeptemberben.

Neked ajánljuk
Klímabarát település díjat kapott Szeged Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam