2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Németország túlteljesítette a 2020-as éghajlatvédelmi célkitűzését

Németországnak sikerült túlszárnyalnia a 2020-as éghajlatvédelmi célkitűzését, ám ez döntően a koronavírus-járvány hatásaival és nem az éghajlatváltozással kapcsolatos politikájának változásával van összefüggésben.

A berlini székhelyű agytröszt, az Agora Energiewende hétfői jelentése szerint Európa legnagyobb gazdasága az 1990-es évhez képest 42,3 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt juttatott a légkörbe tavaly. Az eredeti célkitűzés a 40 százalékos csökkenés elérése volt.

Az Agora Energiewende számításai szerint Németország kibocsátása több mint 80 millió tonnával esett vissza tavaly 1990-hez képest, nagyjából 722 millió tonnára csökkenve. 

A visszaesés kétharmada az ipari termelés, a közlekedés és a mindennapi élet lelassulását eredményező koronavírus-járvánnyal van összefüggésben.

A szakértők szerint normális körülmények között a csökkenés 37,8 százalék (25 millió tonna) lett volna 1990-hez képest. A németek energiafogyasztása csökkent 2020-ban a járvány miatt. Németországnak tavaly első ízben sikerült több áramot termelnie szélenergiából, mint szénből.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását A klímavédelmi szigorításoknál csak a kezeletlen klímaváltozás járna nagyobb szociális igazságtalanságokkal Alakváltozáshoz vezet az állatoknál a klímaváltozás Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam