2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén Belgiumba került az Európai Zöld Városok díja

Az Európai Faiskolások Szövetsége (ENA) Zöld városok a fenntartható Európáért kampányával az önkormányzati döntéshozókat, a várostervezőket, a táj- és kertépítőket szeretnék zöld városfejlesztésre ösztönözni.

Idén hét ország, Belgium, Bulgária, Dánia, Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia és Németország versenyzett az Európai Zöld Városok díjért. Jan-Dieter Bruns, az ENA elnökének vezetésével nemzetközi szakértői zsűri döntött a díjról, amelyet ezúttal Belgium kapott.

A zsűri indoklása szerint a belgiumi Beringen város az elmúlt években bányavárosból zöld ékszerdobozzá vált. Sokhektárnyi ipari területet alakítottak át turisztikai és szabadidős célra, a zöldfelületeket összekapcsolták a városi funkciókkal, például a munkavégzéssel vagy vásárlással.

A zsűri úgy vélte, hogy biztos jövővel rendelkező várost hoztak létre, amelyben a szabadtéri terület támogatja az egészséges lakókörnyezetet, a kikapcsolódást és a klímaváltozás hatásainak mérséklését.

Neked ajánljuk
Ez az év sok jót is hozott: ezeknek a környezetvédelmi híreknek örülhettünk 2020 tavaszán A vakcinának hála hamarosan fellélegezhetünk, de hiba lenne visszatérni a régi kerékvágásba Mit tehet a kreatív ipar a fenntarthatóságért – és mit tehet egy tematikus év egy bajban lévő iparágért? Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam