2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén Belgiumba került az Európai Zöld Városok díja

Az Európai Faiskolások Szövetsége (ENA) Zöld városok a fenntartható Európáért kampányával az önkormányzati döntéshozókat, a várostervezőket, a táj- és kertépítőket szeretnék zöld városfejlesztésre ösztönözni.

Idén hét ország, Belgium, Bulgária, Dánia, Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia és Németország versenyzett az Európai Zöld Városok díjért. Jan-Dieter Bruns, az ENA elnökének vezetésével nemzetközi szakértői zsűri döntött a díjról, amelyet ezúttal Belgium kapott.

A zsűri indoklása szerint a belgiumi Beringen város az elmúlt években bányavárosból zöld ékszerdobozzá vált. Sokhektárnyi ipari területet alakítottak át turisztikai és szabadidős célra, a zöldfelületeket összekapcsolták a városi funkciókkal, például a munkavégzéssel vagy vásárlással.

A zsűri úgy vélte, hogy biztos jövővel rendelkező várost hoztak létre, amelyben a szabadtéri terület támogatja az egészséges lakókörnyezetet, a kikapcsolódást és a klímaváltozás hatásainak mérséklését.

Neked ajánljuk
Az égi városból figyeli tovább a fejleményeket a fenntartható megoldások brazil úttörője Újabb környezetbarát lakóparkkal bővül Bécs Megtörtént az első ipari termelő vállalat zöldkötvény-kibocsátása Magyarországon Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam