2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rendkívüli hideget mértek Spanyolországban

Megdőlt Spanyolországban az örökös hidegrekord: –34,1 Celsius-fokot mért a Clot del Tuc La Llança meteorológiai állomás a Pireneusok hegyei között.

Az állomás 2300 méteres magasságban található, szóval nem lehet általánosítani az ott mért hőmérsékletről egész Spanyolországra, de az tény, hogy az országban többfelé van szokatlanul hideg.

A –34 fokos fagyhoz foghatót legutóbb 1956-ban mértek Spanyolországban, akkor –32 fokkal állította fel a rekordot egy katalóniai tartomány, Lleida.

A Filomena névre keresztelt hóvihar az ország északi és középső területein sűrű hóesést és –10 fokos hideget hozott. A meteorológusok szerint Madridot és Barcelonát is belepheti a hó a hét végén, ami főleg az utóbbi városban ritka látvány. A várható havazás miatt 12 spanyol régióban adtak ki figyelmeztetést. 

Hóekével tisztítják az utat Észak-Spanyolországban
Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Morante
Neked ajánljuk
A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert A szokásosnál jóval melegebb volt a tavalyi év Magyarországon Árvíz Szerbiában Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam