2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rendkívüli hideget mértek Spanyolországban

Megdőlt Spanyolországban az örökös hidegrekord: –34,1 Celsius-fokot mért a Clot del Tuc La Llança meteorológiai állomás a Pireneusok hegyei között.

Az állomás 2300 méteres magasságban található, szóval nem lehet általánosítani az ott mért hőmérsékletről egész Spanyolországra, de az tény, hogy az országban többfelé van szokatlanul hideg.

A –34 fokos fagyhoz foghatót legutóbb 1956-ban mértek Spanyolországban, akkor –32 fokkal állította fel a rekordot egy katalóniai tartomány, Lleida.

A Filomena névre keresztelt hóvihar az ország északi és középső területein sűrű hóesést és –10 fokos hideget hozott. A meteorológusok szerint Madridot és Barcelonát is belepheti a hó a hét végén, ami főleg az utóbbi városban ritka látvány. A várható havazás miatt 12 spanyol régióban adtak ki figyelmeztetést. 

Hóekével tisztítják az utat Észak-Spanyolországban
Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Morante
Neked ajánljuk
2021 Ausztrália elmúlt évtizedének leghűvösebb, legcsapadékosabb éve volt Az elmúlt 120 évben harmadával csökkent a fagyos napok száma Magyarországon Csütörtökön érkezett és szombatig tarthat a szupertájfun Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam