2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyarok többsége támogatja a klímabarát kilábalást

A magyar lakosság többsége pártállástól függetlenül támogatja, hogy az ország fenntartható és zöld legyen, illetve a koronavírusból is olyan mentőcsomaggal lábaljon ki, amely a klímakérdést is érinti, derül ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából.

A novemberben, a Greenpeace Magyarország megrendelésére készült reprezentatív közvélemény-kutatás fő kérdése az volt, hogy a magyar lakosság véleménye szerint úgy kell-e a koronavírus okozta gazdasági válságból felállnia az országnak, hogy az egyben a klímaválságra is választ adjon.

A megkérdezettek 70%-a úgy gondolja, a kormánynak nem szabad olyan gazdasági mentőcsomagot nyújtania, amely tovább fokozza a klíma- és ökológiai válságot.

Vagyis a válaszadók több mint 2/3-a nem segítené támogatással és adókedvezményekkel az olajcégek, repülőtársaságok, illetve a vegyszeres nagyüzemi mezőgazdálkodók talpra állását.

A megkérdezettek 77%-a támogatja, 12%-a ellenzi a zöld pénzügyi csomagokat (pl. zöldkötvény, a fenntartható fejlődést segítő befektetési alapok). A kutatásból az is kiderült, hogy a klímakérdés és a zöld gazdasági mentőcsomag támogatottsága független a politikai hovatartozástól.

Neked ajánljuk
Ürge-Vorsatz Diána szerint a Covid miatti leállás nem javított a klíma állapotán Fák ültetésével a városainkat is sokkal élhetőbbé tehetnénk Különleges baktériumok adhatnak lendületet a klímavédelmi erőfeszítéseknek A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam