2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ideje, hogy a kukorica minden porcikája hasznosuljon?

Így döntött az a texasi vállalat, amely 15 millió dolláros üzemet épít Iowa északnyugati részén, ahol a kukorica feldolgozásából származó hulladékból gyártanak környezetbarát raklapokat.

A texasi Stratfordban működő Corn Board Manufacturing CornBoard néven fahelyettesítőt állít elő olyan növényi részekből, szármaradványokból és levelekből, amelyek általában a kukoricatermés betakarítása után a mezőn maradnak.

A cég a CornBoardot használta már sí-, hó- és gördeszák, valamint beltéri és kültéri bútorok gyártásához is, iowai gyárukban pedig környezetbarát raklapokat állítanak majd elő.

A gyártás úgy történik, hogy a kukoricamaradványokat szitálják, válogatják, gyantával kombinálják, majd hő és nyomás segítségével deszkákká préselik.

Ugyanakkor az ötlet értékelésekor arra is érdemes gondolni, hogy az aratás után tarlón maradó nővényi részek a talaj minőségének megőrzésében is fontos szerepet játszhatnának.

Forrás: stalkitboards/youtube.com
Neked ajánljuk
A munkaidő csökkentése hozhat megoldást az előttünk álló kihívásokra? Idén a harmadik pethajós hulladékderbit szervezi a PET Kupa 140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: blog.syngenta.hu
Vissza
Hírfolyam