2021. március 2., Lujza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás fokozza a gyermekéhezést

A Vermonti Egyetem kutatói 19 ország vizsgálatával figyelték meg a klímaváltozás és a gyerekek étrendjének összefüggését.

A kutatáshoz végül 107 ezer gyerek adatait sikerült összegyűjteni, és kiderült, hogy a globális felmelegedés okozta változások nagyobb negatív hatással vannak a gyerekéhezésre, mint a többi faktor: a szegénység, a nem megfelelő higiénés körülmények és a rossz oktatás – írja az Eurekalerten megjelentetett közlemény alapján a 24.hu.

Ez az első kutatás, ami a magasabb átlaghőmérsékletet, a hőmérsékleti kilengéseket és a csapadékváltozásokat köti össze az éhezéssel.

A szakértőket megdöbbentette, hogy már most hatással van az éhezésre a klímaváltozás – több kutatás készült már arról, hogy a jövőben milyen következményei lesznek, de az, hogy már most látszik némi változás, nem várt eredmény volt.

A kutatásból kiderült, hogy

a vizsgált régiókban (Ázsia, Afrika, Dél-Amerika) a felmelegedés hatására kialakuló tápanyagszegénység nagyobb mértékű, mint amennyire az éhezést mérsékelni lehet az oktatás fejlesztésével, a víztisztítással és a szegénység enyhítésével.

A szakértők szerint ha nem alkalmazkodunk, a klímaváltozás súlyosbodásával az éhezés is sokkal komolyabbá válhat, és több gyerek haláláért lehet felelős.

Neked ajánljuk
Üdvözölte az orosz külügyminiszter az Egyesült Államok visszatérését a párizsi klímaegyezményhez Az egyéni példa ereje: amikor egy elkötelezett milliókat mozgat meg Egy melegedő földön az erdők sem sokáig lesznek a szövetségeseink Extrém alacsony vízállás: a hétvégén csaknem kiszáradtak a csatornák Velencében Kvöldsól, az izlandi bor – az ifjúság forrása
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam