2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX

A MethaneSAT nevű kis műholdat kifejezetten a globális metánkibocsátás felkutatására, számszerűsítésére és nyomon követésére tervezték.

A földi légkörben lévő metán mennyiségének nyomon követésére szolgáló műholdat 2022-ben, a Falcon 9 rakétához kapcsolódóan állíthatják pályára.

Steven Hamburg, a MethaneSAT misszió társvezetője szerint egy ambiciózus ütemterv szerint megvalósuló, egyedülálló küldetésről van szó.

A SpaceX felkészült és megbízható támogatást nyújt a műszer pályára állításához annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb megindulhasson az emissziós adatok begyűjtése.

Az olaj- és gázipar metánkibocsátásának csökkentése a leggyorsabb és legköltséghatékonyabb módszer a globális felmelegedés ütemének lassítására, még úgy is, ha továbbra is folytatjuk a szén-dioxid-mentesítést.

Forrás: Methane SAT/youtube.com
Neked ajánljuk
Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást Steiner Attila: Magyarország jó úton halad a klímasemlegesség felé A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: androgeek.hu
Vissza
Hírfolyam