2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE

Az ELTE PPK kutatói Ágoston Csilla vezetésével állítottak össze egy kérdőívet, hogy felmérjék a magyarok környezettudatos cselekvéssel, illetve a klímaváltozással kapcsolatos véleményét. 

A klíma működéséről egyre többet tudunk. Ugyanakkor, miközben az éghajlat megváltozásával járó kihívások megismerése – az alkalmazkodás és a kárenyhítés egyre sürgetőbb kihívásaival való szembesülés – az érzelmek széles skáláját váltja ki az emberekből, nemzetközi szinten is alig van olyan kutatás, amely a klímaváltozással kapcsolatos érzelmek átfogóbb mérésére irányulna. 

Ezért a mostani kutatás célja a klímaváltozással kapcsolatos attitűdök, a környezettudatos cselekvéshez való viszonyulás vizsgálata mellett 

olyan megbízható kérdőívek fejlesztése, amelyekkel akár nemzetközi szinten is megfelelően mérhetővé válik az emberek viszonya a klímaváltozáshoz.

A felmérés teljesen anonim, a válaszadás nagyjából 15 percet vesz igénybe. A kérdőívet itt lehet kitölteni.

Neked ajánljuk
Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást Steiner Attila: Magyarország jó úton halad a klímasemlegesség felé A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam