2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szén-dioxid befogásában bízik Elon Musk

A világ leggazdagabb embere friss bejelentése értelmében 100 millió dollárral (29,3 milliárd forint) jutalmazza a légkörben lévő szén-dioxid befogására kifejlesztett legjobb technológiát.

A Tesla alapítója múlt csütörtökön jelentette be tervét a Twitteren, hozzátéve, hogy a részletekkel jövő héten jelentkezik.

A kibocsátott üvegházhatású gázok „befogása” a klímaváltozás megfékezését célzó tervek nagy részének egyik kulcseleme, ám mostanáig csupán kis előrelépés született az ilyen technológiák kidolgozása terén.

A Nemzetközi Energiaügynökség a múlt év végén arról számolt be, hogy éles növekedésre van szükség a karboneltávolító technológiák alkalmazásában, amennyiben az országok el akarják érni a zéró nettó kibocsátást.

Ugyanakkor a szén-dioxid-leválasztás és -tárolás technológiájának megítélése nem egységes: számos kutató tart attól, hogy a technológiába vetett túlzott bizalom a kibocsátás csökkentésével kapcsolatos erőfeszítések visszafogásához vezethet.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Az élelmiszerhulladék segíthet elhozni a fenntarthatóbb sebkötözők korát A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam