2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így változtak a világunkat fenyegető globális kockázatok

Az emberiség sorsát potenciálisan fenyegető tényezők között az elmúlt öt évben rendre túlsúlyban voltak a környezethez köthető folyamatok.  

Az MTVA Sajtóarchívuma által közölt ábrán jól látszik, hogy mind a potenciális veszélyforrások valószínűségét, mind a súlyosságát alapul vevő rangsort uralja a környezeti kockázatokhoz kapcsolódó zöld szín.

A kategórián belül felsorolt folyamatok túlnyomó része közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik a klímaváltozáshoz: így az alkalmazkodás hiánya, a szélsőségessé váló időjárás, illetve – részben – a természeti katasztrófák is.

Ugyanakkor –  a társadalmi kockázatok között szerepeltetett – ivóvízhiány a kényszermigrációt is jelentősen befolyásolja, fokozza a klímaváltozással járó hektikus csapadékmennyiség és a globális átlaghőmérséklet emelkedése.

Fotó: World Economic Forum/MTI
Neked ajánljuk
Lézerfésű segít pontosan megbecsülni az üvegházhatásért felelős gázok mennyiségét Több mint félmilliárd forint segíti a klímavédelmet és az alkalmazkodást a Balaton környékén Rekordmeleg volt a június Észak-Amerikában A klímaváltozás hatásai a hazai gyümölcsökre Az LG 2050-re tudja vállalni, hogy működését teljesen megújuló energiaforrásokból fedezi
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam