2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így változtak a világunkat fenyegető globális kockázatok

Az emberiség sorsát potenciálisan fenyegető tényezők között az elmúlt öt évben rendre túlsúlyban voltak a környezethez köthető folyamatok.  

Az MTVA Sajtóarchívuma által közölt ábrán jól látszik, hogy mind a potenciális veszélyforrások valószínűségét, mind a súlyosságát alapul vevő rangsort uralja a környezeti kockázatokhoz kapcsolódó zöld szín.

A kategórián belül felsorolt folyamatok túlnyomó része közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik a klímaváltozáshoz: így az alkalmazkodás hiánya, a szélsőségessé váló időjárás, illetve – részben – a természeti katasztrófák is.

Ugyanakkor –  a társadalmi kockázatok között szerepeltetett – ivóvízhiány a kényszermigrációt is jelentősen befolyásolja, fokozza a klímaváltozással járó hektikus csapadékmennyiség és a globális átlaghőmérséklet emelkedése.

Fotó: World Economic Forum/MTI
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam