2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az emberek kétharmada globális vészhelyzetnek tartja a klímaváltozást

A klímaváltozásról valaha készült legnagyobb közvélemény-kutatás válaszadóinak 64 százaléka globális vészhelyzetnek tartja a klímaváltozást.

Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) és az Oxfordi Egyetem által közösen végzett felmérésben a világ 50 országában 1,2 millió embert kérdeztek meg, köztük nehezen elérhető fiatalokat játékplatformokon keresztül.

Az eredmények szerint a megkérdezettek azt akarják, hogy a kormányok tegyenek azonnali lépéseket a globális felmelegedés feltartóztatására.

A kérdésre, hogy milyen klímapolitikát kellene folytatni, a válaszadók 54 százaléka szállt síkra az erdők és a föld megőrzéséért, 53 százalék a megújuló energiák alkalmazásáét, 52 százalék a klímabarát mezőgazdasági módszerek használatáért és 51 százalék sürgetett zöld vállalkozásokat és munkahelyeket.

Azokban az országokban – az Egyesült Államok, Ausztrália –, ahol a károsanyag-kibocsátás fő forrásai a fosszilis üzemanyagok, az emberek határozottan támogatták a megújul energiákra való átállást.

Az idősebbekkel szemben a fiatalok sokkal inkább vélték úgy, hogy a klímaváltozás vészhelyzet, a 18 év alattiak 69 százaléka volt ezen a véleményen. De a 18 és 59 év közötti korosztály kétharmada is így látja a globális felmelegedést, míg a 60 év felettiek 58 százaléka gondolja ezt.

Neked ajánljuk
Grenoble lett Európa zöld fővárosa A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink A kibocsátáscsökkentés 70 százaléka elérhető a már meglévő, bevált és versenyképes technológiákkal Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam