2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy hétre a fenntarthatóság fővárosává válik Budapest

Közép-Európában még nem volt olyan nagy fenntarthatósági rendezvény, mint amilyen a Planet Budapest 2021 lesz november végén, december elején – hangsúlyozza Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, az esemény megszervezésével megbízott kormánybiztos.

Az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével megvalósuló Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó azt kívánja bemutatni, hogy a fenntarthatóság könnyen beilleszthető a mindennapi életünkbe, nem jár lemondásokkal és kényelmetlenséggel, ráadásul nem feltétlenül drágább a jelenlegi életmódunknál.

Joó István a Figyelőnek adott interjúban elmondta: az expó keretein belül közel 190 kiállítóhelyet alakítanak ki, és 20 ezer négyzetméteren adnak majd teret a különféle termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak.

„A startupoktól a nagyvállalatokig mindenkit várunk, hogy bemutassa, milyen, a mindennapi életünkben használható megoldásokkal járulnak hozzá a fenntarthatósághoz.”

Az esemény a visegrádi együttműködés (V4) magyar elnöksége idején kerül megrendezésre, így a világtalálkozó megrendezésével szándékuk szerint tovább erősítik Magyarország regionális szerepét, egyben bővítik a fenntarthatósági területen tevékenykedő hazai cégek piaci lehetőségeit.

Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére Magyarország már három rendkívül sikeres Víz Világtalálkozót rendezett. Az ott kiállító hazai vízipari cégek jó néhány megrendelést kaptak világszerte, ezzel többszörösen megtérült a szervezés költsége – hangsúlyozta Joó István. A kormánybiztos hozzátette: 

a még szélesebb területet felölelő Planet Budapest 2021 megszervezése komoly szintlépést jelent, több ezer látogatót várunk szerte a világból.

A gazdasági célok mellett a szervezők azt a feladatot is kitűzték magunk elé, hogy a fenntartható gondolkodásmódot a legfiatalabb generációkkal is megismertessék. Ezért
a Planet Budapest 2021 négy eseménycsoport keretében valósul majd meg: világtalálkozó, fenntarthatósági expó, a fenntarthatóságról szóló közönségprogramok és az Ifjúsági Élményprogram.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: Figyelő
Vissza
Hírfolyam