2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megállt az idő a végítélet óráján

Még mindig száz másodperccel áll éjfél előtt a végítélet képzeletbeli órája 2020 után, amelyet tönkretett a koronavírus-járvány, valamint a nukleáris háború kockázatától és a klímaváltozástól való félelem – közölte szerdán az Atomtudósok Bulletinje (BAS) online sajtótájékoztatón.

Ez azt jelenti, hogy a tudósok nem változtatták meg az óramutató állását, amelyet a klímaváltozás és egy atomháború veszélye miatt egy éve állítottak közelebb, száz másodpercre az éjfélhez – számolt be az Infostart.

Az óra azt hivatott szimbolizálni, mekkora az emberiség megsemmisülésének a kockázata.

A képzeletbeli óra szerint az emberiség még mindig a legközelebb áll a végítélethez 1947 óta, amikor létrehozták az Atomtudósok Bulletinjét (BAS).

A tudósok idén a koronavírus-járvány mellett mindenekelőtt az atomháború, a klímaváltozás és a hamis digitális információk veszélyét látják az emberiséget fenyegető legfőbb tényezőknek.

Forrás: Bulletin of the Atomic Scientists/youtube.com
Neked ajánljuk
Klímavészhelyzetet hirdetett Hawaii Peking is felveszi a kesztyűt a klímaváltozás ellen Erősebb klímavédelmi kötelezettségvállalásban egyezett meg Peking és Washington Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam