2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy súlyt helyez a klímavédelemre Észtország első női miniszterelnöke

A 43 éves, ügyvéd végzettségű Kae Kallas, az Észt Reformpárt vezetője a korábbi kormánykoalíció korrupció miatti bukását követően esküdött fel.

„A kormányom nagyon Európa-párti lesz, különösen az olyan európai értékek támogatásában, mint a jogállamiság. Nagyon egyértelmű változások lesznek az irányelvekben, például a klímaváltozás kérdésében is” – idézi az új miniszterelnököt a The Guardian alapján a 444.hu.

Az új kormány már kidolgozta azokat a terveket, amikkel 2035-re leállítják az olajpala-termelést, 2050-re pedig el szeretnék érni a karbonsemlegességet.

Bár fontos fejlemény, hogy személyében elsőként van női miniszterelnöke az országnak, és pénzügy-, valamint külügyminiszternek is nőket nevezett ki, Kallas nem szereti, ha erről kérdezik. Szerinte ugyanis az a lényeg, hogy kompetens emberek kerüljenek a posztokra.

Kaja Kallas új észt miniszterelnök, az Észt Reformpárt vezetője az első kormányülésen Tallinnban Fotó: MTI/AP/Raul Mee
Neked ajánljuk
Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást Steiner Attila: Magyarország jó úton halad a klímasemlegesség felé A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron Újabb melegrekord dőlt meg, ezúttal Moszkvában és Szentpéterváron
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam