2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiemelkedő fenntarthatósági kezdeményezésekre is szavazhatunk a Highlights of Hungaryn

A Highlights of Hungary nonprofit kezdeményezésként évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Az idei jelölteket a Hass, Alkoss, Gyarapíts hívószavak köré gyűjtötték a Highlights-nagykövetek.

Idén február 4-től akár 10 különböző kezdeményezésre is leadhatjuk szavazatunkat. A jelöltek között több fenntartható életmódot támogató és népszerűsítő program is helyet kapott – írta meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

  • A Rakun Dobozközösség az egyszer használatos műanyag elviteles dobozok ellen segít felvenni a harcot, éttermeknek és a vendégeknek egyaránt. A Felelős Gasztrohős csapata, a betétdíjas Rakun dobozközösség megálmodói abban hisznek, hogy mindenki lehet hős, és falatonként képesek lehetünk megváltoztatni a világot.
  • A Munch.hu az élelmiszer-pazarlás ellen tesz a technológia segítségével. Pékségek, szupermarketek, cukrászdák és kávézók értékesítik kedvezményesen, meglepetéscsomagokban azokat a jó minőségű ételeket, amelyeket másnap már nem tudnának eladni, és a kukában végeznék.
  • Horváth Boldizsár a Farm2Forkkal azon dolgozik, hogy a magyar termelőket összekösse a top éttermekkel és a kiváló minőségű, helyi alapanyagokra nyitott lakossági megrendelőkkel. 
  • A Perma Gang projekt egy ferencvárosi bérház körfolyosóján berendezett önfenntartó gazdaság, ahol Lőrinczi István paradicsomot termeszt, rákokat nevel és méheknek ad otthont.
  • Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a magyar konyha egyik kedvenc alapanyagaként ismert paradicsom tájfajtáinak kutatásával és elterjesztésével került be a jelöltek közé.

Szavazni február 4-től az alábbi linken lehet: www.highlightsofhungary.hu.

Neked ajánljuk
Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése Oroszország is szén-dioxid-adórendszer kialakításán dolgozik Fenntartható számlacsomagot kínál a Takarékbank Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam