2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiemelkedő fenntarthatósági kezdeményezésekre is szavazhatunk a Highlights of Hungaryn

A Highlights of Hungary nonprofit kezdeményezésként évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Az idei jelölteket a Hass, Alkoss, Gyarapíts hívószavak köré gyűjtötték a Highlights-nagykövetek.

Idén február 4-től akár 10 különböző kezdeményezésre is leadhatjuk szavazatunkat. A jelöltek között több fenntartható életmódot támogató és népszerűsítő program is helyet kapott – írta meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

  • A Rakun Dobozközösség az egyszer használatos műanyag elviteles dobozok ellen segít felvenni a harcot, éttermeknek és a vendégeknek egyaránt. A Felelős Gasztrohős csapata, a betétdíjas Rakun dobozközösség megálmodói abban hisznek, hogy mindenki lehet hős, és falatonként képesek lehetünk megváltoztatni a világot.
  • A Munch.hu az élelmiszer-pazarlás ellen tesz a technológia segítségével. Pékségek, szupermarketek, cukrászdák és kávézók értékesítik kedvezményesen, meglepetéscsomagokban azokat a jó minőségű ételeket, amelyeket másnap már nem tudnának eladni, és a kukában végeznék.
  • Horváth Boldizsár a Farm2Forkkal azon dolgozik, hogy a magyar termelőket összekösse a top éttermekkel és a kiváló minőségű, helyi alapanyagokra nyitott lakossági megrendelőkkel. 
  • A Perma Gang projekt egy ferencvárosi bérház körfolyosóján berendezett önfenntartó gazdaság, ahol Lőrinczi István paradicsomot termeszt, rákokat nevel és méheknek ad otthont.
  • Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a magyar konyha egyik kedvenc alapanyagaként ismert paradicsom tájfajtáinak kutatásával és elterjesztésével került be a jelöltek közé.

Szavazni február 4-től az alábbi linken lehet: www.highlightsofhungary.hu.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam