2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egyéni példa ereje: amikor egy elkötelezett milliókat mozgat meg

Nem mindenkiből lesz Greta Thunberg. De a svéd aktivistalány története már egy kutatással alátámasztva is bizonyítja, hogy a hiteles egyéni minták fontos változásokat indíthatnak el.

 A Journal of Applied Social Physchology folyóiratban megjelent tanulmány alapján ténylegesen létezik a Thunberg-effektus. A kutatók az Amerikai Egyesült Államok lakosságának reprezentatív mintáját vizsgálva jutottak erre a következtetésre – számolt be a Greenmatters.com alapján a hvg.hu.

A felmérés készítői arra voltak kíváncsiak, mi befolyásolja azt, hogy tesz-e valaki a klímaváltozás ellen.

A kutatás tanúsága szerint Greta Thunberg személyének ismerete sokkal inkább megjósolta, hogy aktívan szerepet vállal-e valaki a klímaváltozás káros hatásai elleni „küzdelemben”, mint a kor vagy a politikai beállítottság.

Greta Thunberg a világ legismertebb klímavédelmi aktivistája: a 18 éves svéd diáklány a svéd parlament előtti sztrájkjával rövid időn belül globális mozgalmat indított el.

Neked ajánljuk
A gombák hálózatait is veszélybe sodorjuk, pedig fontos szövetségeseink Látványos vízi városrésszel alkalmazkodik a klímaváltozáshoz Amszterdam Több ezer kutató sürgeti egy klímabarát tudományos élet megteremtését Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam