2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egyéni példa ereje: amikor egy elkötelezett milliókat mozgat meg

Nem mindenkiből lesz Greta Thunberg. De a svéd aktivistalány története már egy kutatással alátámasztva is bizonyítja, hogy a hiteles egyéni minták fontos változásokat indíthatnak el.

 A Journal of Applied Social Physchology folyóiratban megjelent tanulmány alapján ténylegesen létezik a Thunberg-effektus. A kutatók az Amerikai Egyesült Államok lakosságának reprezentatív mintáját vizsgálva jutottak erre a következtetésre – számolt be a Greenmatters.com alapján a hvg.hu.

A felmérés készítői arra voltak kíváncsiak, mi befolyásolja azt, hogy tesz-e valaki a klímaváltozás ellen.

A kutatás tanúsága szerint Greta Thunberg személyének ismerete sokkal inkább megjósolta, hogy aktívan szerepet vállal-e valaki a klímaváltozás káros hatásai elleni „küzdelemben”, mint a kor vagy a politikai beállítottság.

Greta Thunberg a világ legismertebb klímavédelmi aktivistája: a 18 éves svéd diáklány a svéd parlament előtti sztrájkjával rövid időn belül globális mozgalmat indított el.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam