2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egyéni példa ereje: amikor egy elkötelezett milliókat mozgat meg

Nem mindenkiből lesz Greta Thunberg. De a svéd aktivistalány története már egy kutatással alátámasztva is bizonyítja, hogy a hiteles egyéni minták fontos változásokat indíthatnak el.

 A Journal of Applied Social Physchology folyóiratban megjelent tanulmány alapján ténylegesen létezik a Thunberg-effektus. A kutatók az Amerikai Egyesült Államok lakosságának reprezentatív mintáját vizsgálva jutottak erre a következtetésre – számolt be a Greenmatters.com alapján a hvg.hu.

A felmérés készítői arra voltak kíváncsiak, mi befolyásolja azt, hogy tesz-e valaki a klímaváltozás ellen.

A kutatás tanúsága szerint Greta Thunberg személyének ismerete sokkal inkább megjósolta, hogy aktívan szerepet vállal-e valaki a klímaváltozás káros hatásai elleni „küzdelemben”, mint a kor vagy a politikai beállítottság.

Greta Thunberg a világ legismertebb klímavédelmi aktivistája: a 18 éves svéd diáklány a svéd parlament előtti sztrájkjával rövid időn belül globális mozgalmat indított el.

Neked ajánljuk
Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást Steiner Attila: Magyarország jó úton halad a klímasemlegesség felé A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam