2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány sem vonta el a figyelmet a klímaváltozásról

A klímaváltozást érintő nyugtalanság nem csökkent a koronavírus-járvány hatására Magyarországon – állapította meg a Századvég és a Klímapolitikai Intézet együttműködésében készült felmérés.

Az intézet közleménye szerint a reprezentatív, ezer megkérdezettre kiterjedő felmérés azt mutatta: az emberek elsöprő többségét foglalkoztatja a klímaváltozás. A válaszadók 90 százaléka a járvány kitörése előtt és most is valamilyen mértékben aggasztónak tartotta a klímaváltozást és a globális felmelegedést.

A megkérdezettek 72 százaléka állította, érdeklődése a téma iránt a járványhullám ellenére sem változott, 17 százalékuk szerint még nőtt is.

A válaszadók túlnyomó többsége (82 százalék) látta úgy, hogy a klímaváltozás kisebb-nagyobb mértékben már ma is megnehezíti a magyar emberek mindennapjait.

Még többük (94 százalék) vélte úgy: ha nem változik a helyzet, akkor a klímaváltozás valamilyen mértékben a következő generációk életét is nehezebbé fogja tenni.

A közlemény szerint az aktív középkorúak – akik talán a legtöbbet tehetik a probléma megoldása érdekében – kevésbé tartanak a klímaváltozástól, mint a fiatalok és az idősek. További érdekesség, hogy nem a magasan képzett, jól kereső, városi értelmiség aggódik leginkább a klímaváltozás miatt, hanem az alacsonyabb jövedelmű, vidéki, kistelepülésen élők, akik feltételezhetően közelebbi kapcsolatban állnak a természettel, így például a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatásaival közvetlenül is találkozhatnak.

Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam