2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

1000 város foghat össze a klímaváltozás hatásainak enyhítésére

Ahhoz, hogy a klímaváltozás ellen hatékonyan tudjon fellépni az emberiség, az országok közötti megállapodás mellett arra is szükség van, hogy minél több település tegyen ezért. Egy új kezdeményezés épp ezt hivatott segíteni, amelybe 1000 várost szeretnének bevonni az alapítók.

A Climate Adaptation Summit 2021 nevű, virtuálisan megtartott konferencián Miami, Párizs és Rotterdam polgármesterei mellett több településvezető, kormány és nonprofit szervezet is csatlakozott az 1000 Cities Act Now nevű kezdeményezéshez – számolt be a The Next Web alapján a hvg.hu.

A globális program célja, hogy 2030-ra ezer olyan város jöjjön össze, ahol az éghajlatváltozással kapcsolatos rugalmas stratégiát dolgoznak ki, valamint az ezekhez kapcsolódó tennivalókat is elkezdik megvalósítani.

A kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány elmúlásával a városok olyan befektetéseket hajtsanak végre, amelyek nemcsak a gazdaság fellendülését segítik elő, de a közösséget is felkészítik az éghajlatváltozás okozta negatív hatásokra.

A megállapodás alapelve szerint a klímaváltozással kapcsolatos alkalmazkodási tervet úgy kell elkészíteni, hogy az tekintettel legyen a város legkiszolgáltatottabb polgáraira is. A szakemberek a jövőben olyan mutatókat is készítenek majd, amelyekből kiderül, a tízéves terv megvalósításában hol tartanak a városok.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Felére csökkent a világ korallzátonnyal borított területe az 50-es évek óta Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam