2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A NASA kinevezte a szervezet első klímatanácsadóját

A pozíciót átmenetileg Gavin Schmidt, a Goddard Institute for Space Studies nevű tudományos szervezet igazgatója tölti be, amíg az űrügynökség egy végleges személyt nem talál a posztra.

Gavin Schmidt lett az első olyan ember a NASA-nál, aki jelentős mértékben segíthet elérni az Egyesült Államok klímaváltozással kapcsolatos terveit. Schmidt feladata, hogy kapcsolatot tartson a tudományos közösséggel és koordinálja a velük közös munkát, emellett pedig nagyobb figyelmet biztosítson a NASA klímaváltozással kapcsolatos kutatásainak és technológiai fejlesztéseinek – írja a hvg.hu.

A klímatanácsadó emellett a Biden-adminisztrációval is kapcsolatot fog tartani, hogy

a politikai döntéshozókat olyan adatokkal lássa el, amelyek segítik, hogy az Egyesült Államok gazdasága 2050-re elérje a nettó nulla károsanyag-kibocsátást.

Az, hogy a NASA-n belül létrehoztak egy ilyen pozíciót, egyértelművé teszi azt is, hogy a Biden-kormány elkötelezte magát a klímaváltozás megfékezése mellett. Ezt tükrözte már az is, hogy Joe Biden amerikai elnök egyik első döntése volt, hogy visszavezesse az Egyesült Államokat a párizsi éghajlatvédelmi egyezménybe.

Neked ajánljuk
Felkészültebben várhatja a hurrikánokat Amerika A tengerkutatás korai úttörői segítenek feltérképezni a klímaváltozás következményeit A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam