2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A NASA kinevezte a szervezet első klímatanácsadóját

A pozíciót átmenetileg Gavin Schmidt, a Goddard Institute for Space Studies nevű tudományos szervezet igazgatója tölti be, amíg az űrügynökség egy végleges személyt nem talál a posztra.

Gavin Schmidt lett az első olyan ember a NASA-nál, aki jelentős mértékben segíthet elérni az Egyesült Államok klímaváltozással kapcsolatos terveit. Schmidt feladata, hogy kapcsolatot tartson a tudományos közösséggel és koordinálja a velük közös munkát, emellett pedig nagyobb figyelmet biztosítson a NASA klímaváltozással kapcsolatos kutatásainak és technológiai fejlesztéseinek – írja a hvg.hu.

A klímatanácsadó emellett a Biden-adminisztrációval is kapcsolatot fog tartani, hogy

a politikai döntéshozókat olyan adatokkal lássa el, amelyek segítik, hogy az Egyesült Államok gazdasága 2050-re elérje a nettó nulla károsanyag-kibocsátást.

Az, hogy a NASA-n belül létrehoztak egy ilyen pozíciót, egyértelművé teszi azt is, hogy a Biden-kormány elkötelezte magát a klímaváltozás megfékezése mellett. Ezt tükrözte már az is, hogy Joe Biden amerikai elnök egyik első döntése volt, hogy visszavezesse az Egyesült Államokat a párizsi éghajlatvédelmi egyezménybe.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását A klímavédelmi szigorításoknál csak a kezeletlen klímaváltozás járna nagyobb szociális igazságtalanságokkal Alakváltozáshoz vezet az állatoknál a klímaváltozás Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam