2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Globális vészhelyzetnek nyilvánította a klímaváltozást Szingapúr

A rövid vita után elfogadott javaslat pedig arra hívja fel a kormányt, az üzleti szektort és a civil társadalmat, hogy együttesen és gyorsabban lépjen fel az ügyben.

A parlament által megvitatott javaslatok között olyan tervek szerepeltek, mint az ország energiaszektorának dekarbonizációja, a hulladékkezelés fejlesztése vagy a fenntarthatóbb élelmiszer-ellátás – írja a Greendex.

Egyértelmű jelzést küldtünk állampolgárainknak és a világnak, hogy nemzetünk elkötelezett amellett, hogy komolyan foglalkozzon és nézzen szembe századunk egyik igen hosszú távú fenyegetésével.

– mondta Dennis Tan képviselő. Egy kollégája szerint a mostani intézkedéseknél jóval ambiciózusabb vállalásokra lehet szükség. Gyakori jelenség, hogy a célok kijelölésénél a viszonyítási pontok úgy vannak meghatározva, hogy ne kelljen túlzott erőfeszítéseket tenni az elérésükhöz.

Neked ajánljuk
Ürge-Vorsatz Diána szerint a Covid miatti leállás nem javított a klíma állapotán Több mint tízezer tudós figyelmeztet a Föld „életjeleinek” gyengülésére Különleges baktériumok adhatnak lendületet a klímavédelmi erőfeszítéseknek Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam