2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Globális vészhelyzetnek nyilvánította a klímaváltozást Szingapúr

A rövid vita után elfogadott javaslat pedig arra hívja fel a kormányt, az üzleti szektort és a civil társadalmat, hogy együttesen és gyorsabban lépjen fel az ügyben.

A parlament által megvitatott javaslatok között olyan tervek szerepeltek, mint az ország energiaszektorának dekarbonizációja, a hulladékkezelés fejlesztése vagy a fenntarthatóbb élelmiszer-ellátás – írja a Greendex.

Egyértelmű jelzést küldtünk állampolgárainknak és a világnak, hogy nemzetünk elkötelezett amellett, hogy komolyan foglalkozzon és nézzen szembe századunk egyik igen hosszú távú fenyegetésével.

– mondta Dennis Tan képviselő. Egy kollégája szerint a mostani intézkedéseknél jóval ambiciózusabb vállalásokra lehet szükség. Gyakori jelenség, hogy a célok kijelölésénél a viszonyítási pontok úgy vannak meghatározva, hogy ne kelljen túlzott erőfeszítéseket tenni az elérésükhöz.

Neked ajánljuk
Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt Zöld ügyekben indít online párbeszédet a kormány A levegőtisztító pad és a levegőszennyezésből készülő tinta is bemutatkozik a fenntarthatósági expón Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam