2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az összefogásra képes társadalmak a járvány és a klímaváltozás ellen is hatékonyabban veszik fel a harcot

A King's College London kutatása szerint azokban az országokban, amelyekben az emberek jobban figyelnek egymásra, fontosabb a fenntarthatóság, és jobban sikerült kezelni a koronavírus-járványt is.

Mind a klímaváltozással kapcsolatos óvintézkedésekbe, mind pedig az egészségügy fejlesztésébe többet kellene fektetniük az országoknak, így a jövő hasonló katasztrófahelyzeteire jobban fel lehet készülni – állapította meg a King's College London kutatása, melyben 110 országból érkező adatokat vizsgáltak – írja az Euronews alapján az Infostart.

A kutatók a társadalmi, gazdasági és egészségügyi intézkedéseket tekintették át az egyes koronavírus sújtotta országok esetében, és arra jutottak, hogy az USA-ban és Nyugat-Európában a társadalmi összetartás hiánya magasabb halálozási arányokhoz vezethetett. Bár még messze a járvány vége, valószínűsítik, hogy az individualista társadalmak magasabb halálozási arányt fognak tapasztalni a pandémiában.

Ezek a társadalmak kevésbé vannak felkészülve a klímaváltozás okozta vészhelyzetekre, és a távolságtartás és egyéb óvintézkedések is kevésbé voltak fontosak számukra.

Ugyanakkor a kollektivista társadalmak, amelyek a csoportérdekeket az egyéni érdekek elé helyezik, látják a fényt a járvány jelentette alagút végén. Ezek a társadalmak valószínűbb, hogy felkészültek a klímaváltozás jelentette vészhelyzetre, mivel jobban bíznak a társadalom egészének érdekében tett erőfeszítésekben, mint más országok lakói.

Neked ajánljuk
Hazánk elsőként foglalta törvénybe a 2050-es klímasemlegességet II. Erzsébet királynő is részt vesz az ENSZ klímaértekezletén A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam