2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Többet is tehetnének a cégek a szelektív hulladékgyűjtés elterjesztéséért

A közvélemény-kutatások azt igazolják, hogy az emberek többsége szeretné szelektíven gyűjteni a hulladékot. Ez azonban nagyon sokszor egyetlen, apró dolgon bukik meg: nem tudják, hogyan és hova is dobják ki a csomagolást.

Nagyon sok esetben hiába gyűjtenék szelektíven a hulladékot az emberek, a cégek semmivel nem könnyítik meg, hogy eldöntsék, hogyan és hova is célszerű kidobni a hulladékot – írja a Fast Company alapján a hvg.hu.

Egyszerűen újrahasznosíthatóvá tehetnék a cégek a csomagolásokat, mégsem teszik meg sokan ezt az apró lépést.

A cikk szerint sok embernek amiatt megy el a kedve a szelektív gyűjtéstől (és ezzel párhuzamosan romlik az újrahasznosítási arány is), mert nem tudják, hogy például ki kell-e öblíteni az adott csomagolást, le kell-e venni a kupakját, vagy éppen hogy pontosan melyik gyűjtőbe is kell kidobni a hulladékot.

Azzal, ha a cégek ezeket az instrukciókat feltüntetnék a csomagoláson, nagy arányban lehetne ezen javítani. Minél egyszerűbb, újrahasznosítható csomagolások tervezésére és a vásárlók széles körű tájékoztatására lenne szükség.

Neked ajánljuk
Joó István: Közép-Európa legnagobb fenntarthatósági rendezvénye lesz a Planet Budapest 2021 Rekordmeleg nyár volt az idei Európában Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam