2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az olasz kormányfő szuperminisztériummal küzd a klímaváltozás ellen

Mario Draghi olasz miniszterelnök kormányzása központi céljának tartja a klímaváltozás elleni harcot, és egy szuperminisztériumot is létrehozott, amelynek célja a karbonsemlegesség előmozdítása és az EU-s források teljes felhasználása.

Draghi első feladata a helyreállítási alap újrakalibrálása lesz, amelyet áprilisban kell leadni az Európai Bizottságnak, hogy Olaszország megkapja a neki járó 200 milliárd eurós forrást.

Az EU-megállapodás szerint ennek az összegnek a 37%-át a karbonsemleges gazdaságba való átmenetre kell fordítani.

Draghi a szuperminisztérium élére a fizikus Roberto Cingolanit nevezte ki. Cingolani az energiaügyi feladatokat veszi át (ezek eddig különböző minisztériumok között voltak szétosztva), és emellett megkapja a környezetvédelmi feladatokat is.

A szakember korábban neves olasz, japán, amerikai és német kutatóközpontokban is dolgozott, amelyek robotikával és mesterséges intelligenciával foglalkoztak.

Mario Draghi olasz miniszterelnök, az Európai Központi Bank egykori elnöke
Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Guglielmo Mangiapane
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam