2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bill Gates szerint a klímaváltozási krízis megoldása lenne a „leglenyűgözőbb dolog, amit az emberiség valaha elér”

A Microsoft alapítója szerint a klímaváltozás kezeléséhez képest a mostani pandémia megoldása „nagyon, nagyon könnyű lesz”.

„Sosem hajtottunk végre olyan átalakítást, mint amire a következő 30 évben készülünk. Erre nincs precedens” – mondta Bill Gates a BBC riporterének. Hozzátette: 51 milliárd tonnányi üvegházhatású gázt bocsát ki az emberiség évente, ezt kell nullára redukálnunk.

Bill Gates úgy véli, hogy a szélenergia és a napenergia segíthet az elektromosság dekarbonizációjában, viszont ez a globális károsanyag-kibocsátás alig 30%-át szüntetné csak meg.

Szükség van még többek közt a kohászat, a cementipar, a közlekedés és a trágyatermelés karbonsemlegessé tételére, sok más iparág mellett is.

Gates szerint a probléma orvoslásához „olyan szintű innovációra van szükség, amit még sosem látott a világ”. Szerinte az innovációt a kormányoknak kell vezetniük, amelyek segíthetnek abban, hogy a környezetbarát technológiák olcsóbbak, a hagyományos technológiák drágábbak legyenek.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában Az elmúlt 120 évben harmadával csökkent a fagyos napok száma Magyarországon Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam